Sylvie Meis overbodig in nieuwe opzet Wedden Dat Ik Het Kan?

30 augustus 2017 11:19 | amusement | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Jeroen van der Boom meent dat kijkers zijn voormalige co-host Sylvie Meis niet gaan missen in het nieuwe seizoen van de SBS-spelshow Wedden dat ik het kan?

Meis werd vorig jaar met veel bombarie binnengehaald bij SBS waar ze één seizoen de weddenschapsshow aan elkaar praatte. Nu doet Jeroen van der Boom het weer in z'n eentje. Geen enorm gemis, zo zegt hij in De Telegraaf.

Perfectionisme

Volgens Jeroen was Sylvie een toonbeeld van professionaliteit en perfectionisme die bovendien naast Nederland ook vloeiend Duits en Engels sprak. Maar, zo vraagt hij zich af in de krant: "Heb je dat in Nederland wel nodig? Ik denk dat de gemiddelde kijker het ook prima vindt wanneer ik net iets minder goed Engels of Duits praat dan zij."

Kneuterig

Met het vertrek van Sylvie gaat ook de formule van de show op de schop. Wedden dat ik het kan? was vorig jaar nog een grootse, glamourvolle show met een volledig geanimeerd decor, ditmaal staat gemoedelijke kneuterigheid voorop: "We gaan terug naar een bescheiden tv-decor, want als je een hele kleine weddenschap hebt, denk aan een cupmaat raden of chips aan de geur herkennen, is het een beetje raar om dat in een groteske omgeving te doen."

Thuisweddenschap

Maar er verandert meer in het programma: "Zo is er nu weer een thuisweddenschap, waarmee we de kijkers nog meer bij de show willen betrekken. En er komen weer twee publieksteams met een bekende Nederlander als captain, die tegen elkaar strijden. Wie het slechtste de uitkomsten van de weddenschappen voorspelt, moet een tegenprestatie leveren."

Meer over