Met Jeroen van Koningsbrugge

't Schaep met de 5 Pooten wordt een musical!

4 december 2018 15:06 | amusement | Door Televizier

© KRO-NCRV
We gaan weer lekker zingen en dansen in de Jordaan want de favoriete serie van menig televisiekijker gaat de planken op! Vanaf april 2019 komt er een musical van 't Schaep met de 5 Pooten met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol. 

Hij gaat Kootje spelen in de musicalbewerking. Naast hem schitteren Tim en Wart Kamps als Lukas, Eva van der Gucht, Ellen Pieters, John Buijsman en Jetty Mathurin. 

Raoul Heertje

Raoul Heertje schrijft het script en daar is hij erg blij mee. "Ik ben erg trots en vereerd dat ik, vijftig jaar na hun geboorte uit het hart van Eli Asser, aan mag schuiven naast de illustere, tijdloze karakters in café ’t Schaep", vertelt hij. De musical is vanaf april 2019 gedurende 2,5 maand te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

't Schaep

De serie 't Schaep met de 5 Pooten is in zowel 1969 als 2006 door vele kijkers in het hart gesloten. Centraal staat een kroeg in de Jordaan waar de stamgasten lief en leed met elkaar delen. Harry Bannink zorgde voor muzikale ondersteuning met nummers als We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen niewaar? In de meest recente versie speelden onder meer Piet Römer en Pierre Bokma. 

Meer over