Comeback

Taalquiz Praat Nederlands Met Me is vanaf deze datum te zien

21 november 2023 14:28 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Eva Plevier
De komische en leerzame panelquiz Praat Nederlands Met Me is terug van weggeweest! De spelshow maakte zijn debuut in 2018 en heeft sindsdien twee seizoenen gehad. Na een paar jaar afwezigheid, is er weer een nieuw seizoen onderweg.

RTL 4 heeft besloten om de taalquiz nieuw leven in te blazen. Vanaf januari is de gloednieuwe reeks te zien.

Praat Nederlands Met Me

Praat Nederlands Met Me is een grappige en leerzame quiz over alle vormen van de Nederlandse taal. Daarbij kun je denken aan straattaal en kantoortaal, maar ook aan dialecten, emoji's, beroepsjargon en afkortingen die studenten vaak gebruiken. In de spelshow nemen drie verschillende teams het tegen elkaar op in diverse spelrondes.

Ieder team heeft een vaste teamcaptain en wekelijks schuift er een wisselend gast-panellid aan. Het duo dat het beste scoort in de verschillende spelrondes, is het meest allround in álle vormen van de Nederlandse taal.

Teamcaptains

In de eerste twee seizoenen van de quiz waren Georgina Verbaan, Jeroom Snelders en Martijn Koning, die zijn plek afwisselende met Pieter Derks, de vaste teamcaptains. In de nieuwe reeks zijn dat Alex Ploeg, Jeroom Snelders en Tina de BruinArt Rooijakkers presenteert het programma, net als in de eerste twee seizoenen.

Het derde seizoen van Praat Nederlands Met Me is vanaf zaterdag 6 januari om 21.45 uur bij RTL 4 te zien.

Meer over