Taeke Taekema zevende afvaller Wie Is De Mol?

21 Februari 2016 08:16 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Taeke Taekema is de zevende Wie Is De Mol?-kandidaat die het veld moet ruimen. In de halve finale zag hij ondanks uitstekende prestaties een rood scherm.

Met de uitschakeling van de prof hockeyer werd direct duidelijk welke drie BN'ers elkaar treffen tijdens de eindstrijd van het zestiende Wie Is De Mol? seizoen. Klaas van Kruistum, Annemieke Schollaardt en Tim Hofman gaan voor de ontknoping zorgen.

Veel geld

Dat Taeke uitgerekend in deze aflevering sneuvelde bewijst dat Wie Is De Mol? keihard en onrechtvaardigh kan zijn. Hij was namelijk de meest waardevolle speler door eigenhandig duizenden euro's voor de pot binnen te harken. Hij schitterde met name tijdens de tweede opdracht in een verlaten suikerfabriek. De fanatieke Taeke slaagde er in minstens 1500 euro te verdienen.

Zwarte vrijstelling

Toch was Taeke toen hij oog in oog kwam met zijn rode scherm naar eigen zeggen niet eens zo verbaasd. Aan Art Rooijakkers biechtte Taekema op dat hij het al een beetje had zien aankomen. Vorige week greep hij naast de zwarte vrijstelling, die uiteindelijk naar Klaas ging. Taeke meent dat dit hem genekt heeft.

Te fanatiek

Art merkte daarbij op dat de van nature bloedfanatieke Taeke misschien wel teveel met de opdrachten bezig was geweest om echt goed te letten op wie de Mol zou kunnen zijn. Dat bleek ook wel tijdens de test. Waar de anderen allemaal één verdachte hadden, besloot de twijfelende Taeke alsnog te spreiden.

Taeke gaat niet geheel met lege handen naar huis. Eerder deze week werd bekend dat hij een relatie met medekandidaat Airen Mylene heeft overgehouden aan zijn Wie Is De Mol?- avontuur. 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol?-thermometer na aflevering 8 

Meer over