'Het is een verloren stem'

Tafelgasten in Vandaag Inside klaar met 'politieke spelletjes'

25 november 2023 10:22 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Talpa

Hélène Hendriks zit af en toe op de presentatiestoel bij SBS6, maar vrijdagavond was ze te gast bij Vandaag Inside. Toen Wilfred Genee de Tweede Kamerverkiezingen ter sprake bracht, ging het viertal even los.

René van der Gijp en Hendriks gaven ruiterlijk toe op de VVD gestemd te hebben, maar doordat die partij nog voor de onderhandelingen uitsprak niet in het volgende kabinet te gaat zitten vindt het tweetal het 'een verloren stem'. "Als ik dit geweten had, dan had ik er niet op gestemd", gaf Van der Gijp de voorzet, die door Hendriks werd binnengekopt. "Ik ook, precies hetzelfde."

Ongeluk

“Mensen die op de VVD hebben gestemd, hebben geen reden om het nog eens te doen”, voegde Johan Derksen toe aan de teksten van het tweetal. Hendriks nam daarna het woord. “Het is een verloren stem. Wat ik apart vind aan het hele verhaal: als je heel veel kiezers verliest, dan moet je zorgen dat je de kiezers weer terugkrijgt en dat doe je in mijn ogen niet door achterover te zitten en te gaan kijken naar een ongeluk.”

Meer over