John de Mol

Talentenjacht Avastars moet de nieuwe hit van SBS6 worden

10 mei 2021 09:06 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS6

John de Mol is helemaal in de wolken van de nieuwe talentenjacht die hij gaat uitzenden op SBS6. De mediamagnaat is er zelfs zo van ondersteboven dat hij zondagavond aanschoof bij Shownieuws.

De nieuwe talentenjacht krijgt de naam Avastars. In het programma zijn de kandidaten niet van vlees en bloed, maar virtueel: een avatar. Voor de SBS-show omgedoopt tot avastar. Elke avastar wordt aangestuurd door twee échte mensen: een danser(es) en een zanger(es). Het zangtalent is verantwoordelijk voor de aansturing van de mimiek en de stem van de avastar. De danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd aangestuurd worden.

Live

Veertien kandidaten nemen het in Avastars tegen elkaar op. Vooral het gegeven dat het live is, is volgens De Mol uniek. “Dat kon vroeger nooit live op televisie, want dan had je weken nodig om dat allemaal sync te krijgen en te renderen.”

Internationaal 

Een startdatum gaf John nog niet prijs, maar wel een richtlijn waar we wat aan hebben. Ook denkt De Mol net zo’n pareltje in handen te hebben als The Voice of Holland, die ook internationaal ging. “We brengen dit begin 2022 op de buis. Ik denk dat het nu de wereld ingaat en veel partijen gaan bellen.”

Meer over