Goed nieuws

Talkshow De Oranjezondag krijgt een vervolg

21 mei 2024 14:53 | amusement | Door Tessa Kok

© Talpa / Wessel de Groot
Hélène Hendriks keert in september terug met nieuwe afleveringen van talkshow De Oranjezondag. Dat heeft de presentatrice vandaag bevestigd aan De TelegraafDe Oranjezondag was de afgelopen elf zondagen op SBS6 te zien.

Nieuwe reeks

Presentatrice Hélène Hendriks heeft te horen gekregen van SBS6 dat ze door mag met talkshow De Oranjezondag. Dat vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. De nieuwe afleveringen zullen te zien zijn in het nieuwe tv-seizoen dat in september begint. ''Daar ben ik heel blij mee. We gaan sowieso tot november door'', zegt de presentatrice. ''Ik hoop dat Rutger Castricum en Jack van Gelder ook weer van de partij zijn.”

Rutger Castricum, de vaste sidekick in de afgelopen elf afleveringen van De Oranjezondag, heeft ook gereageerd. ''Ik sluit niet uit dat ik terugkeer. Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Uiteraard moet er wel een goede afstemming zijn met mijn werkzaamheden voor PowNed.”

Kritiek

Vooral de eerste paar afleveringen van De Oranjezondag konden soms op kritiek rekenen. Zo waren kijkers geen fan van het decor en vonden ze Rutger Castricum soms te aanwezig in de talkshow. Hendriks laat in het interview met De Telegraaf weten dat ze altijd vrij nuchter naar de kritiek heeft gekeken. ''Ik weet ook dat als je op het schild gehesen wordt, dat er daarna een moment kan komen dat je kritiek krijgt. Dat houdt je scherp. Dat heb ik nooit als vervelend ervaren.” 

Ondanks dat de talkshow soms kritiek kreeg, bleven de kijkcijfers goed. Gemiddeld keken er elke aflevering zo'n 800.000 tot 900.000 mensen.

Hélène Hendriks is de komende vier weken elke dag op de buis te zien met talkshow De Oranjezomer. Daarmee vervangt ze de heren van Vandaag Inside. De Oranjezomer richt zich op actualiteiten en het komende EK en de Olympische Spelen. Deze talkshow is iedere werkdag om 21.30 uur op SBS6 te zien.

Meer over