Na twee weken

Talkshow M schrapt stilletjes opening met taxi

22 november 2021 19:32 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Margriet van der Linden ging het dit seizoen heel anders doen. Waar al die andere talkshows aan tafel starten, begon zij M met een taxirit. Inmiddels lijkt die opening alweer verleden tijd.

Vol trots verkondigde Van der Linden bij de start van het vijfde seizoen dat ze met haar team een nieuwe opening had bedacht voor M. De grote vernieuwing bleek een taxiritje dat meer weg had van een toneelstuk.

Stapvoets

In de openingsbeelden van M wordt Margriet stapvoets richting de studio gereden door haar vaste chauffeuse Monique. Je weet dat het de speciale M-taxi is, want het nummerbord zegt 'MAR-GR-IET'. Om het nog minder realistisch te doen lijken had Monique iedere dag een nieuwe foto van een prominent bij zich waar Margriet over kon babbelen tot ze voor de deur stonden.

Start de show

Zodra Margriet uitstapte, schakelde de cameraploeg over naar de studio waar Margriet als voice-over de gasten van de avond aankondigde voordat ze zelf opkwam om na een babbeltje met de huisband 'start de show! te roepen. Na de openingstune kon M dan echt beginnen. Op Twitter regende het reacties van kijkers die het nut van de taxirit niet begrepen. Wat ook niet echt hielp was het feit dat Margriet in het reclameblok voor de uitzending live aan tafel aankondigde. 

 

Uitzondering

Met uitzondering van  vrijdag 12 november, de dag van de persconferentie, en dinsdag 16 november was de taxirit een vaste waarde bij M. Vanaf maandag 22 november lijkt het tochtje definitief op de tocht te staan en opent Margriet haar programma 'gewoon' weer in de studio. Kijkers lijken het item nog niet echt te missen.

Meer over