Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Talpa bevestigt gesprekken te voeren over tweede seizoen Five Live

31 oktober 2022 15:04 | amusement | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Talpa heeft bevestigd dat er wordt gepraat over een tweede seizoen van de komedieserie Five Live. Dat heeft de zender laten weten aan onder meer NU.nl en RTL Boulevard.

De geruchtenmolen begon te draaien nadat hoofdrolspeler Waldemar Torenstra hier in RTL Boulevard al op had gehint.

Datum besluit

"Het is nog te vroeg om te bevestigen dat er een vervolg komt", stelt een woordvoerder. "Maar we zijn inderdaad met de makers hierover in gesprek." Wanneer het besluit wordt genomen of seizoen twee er daadwerkelijk komt, wil Talpa nog niet zeggen.

Opmerkelijk

Het nieuws over een mogelijk tweede seizoen wordt veelal opmerkelijk gevonden na het dalen van de kijkcijfers. De eerste aflevering van de komische dramaserie trok 987.000 kijkers. Gisteren waren er voor aflevering vijf nog 337.000 kijkers over. Volgens een verklaring van de zender aan NU.nl waren de lagere kijkcijfers een gevolg van de race van Max Verstappen, die tegelijkertijd te zien was. Ook gisteren viel Five Live samen met een Formule 1-race.

Uitgesteld kijken

Elke maandag komt de aflevering van zondag op Videoland en ook wordt er nog geregeld teruggekeken volgens Talpa. Gemiddeld waren dit 250.000 kijkers bij de eerste drie afleveringen. Deze cijfers worden ook meegenomen in de overweging.

Het verhaal

Five Live gaat over het wel en wee achter de schermen van een fictieve talkshow. De serie kreeg in het begin veel kritiek te verwerken van kijkers en recensenten, maar er lijken nu toch meer mensen positief te worden. In de serie zijn onder meer Linda de Mol, Waldemar Torenstra, Daan Schuurmans, Abbey Hoes en Lies Visschedijk te zien.

Meer over