'Doorstart niet ondenkbaar'

Talpa bevestigt hernieuwde onderhandelingen VI-trio

10 mei 2022 21:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
De wonderen zijn de wereld nog niet uit: nog geen twee weken na het schrappen van Vandaag inside lijkt een doorstart in het verschiet te liggen. De mannen van VI zijn weer in gesprek met John de Mol.

Johan Derksen leek behoorlijk resoluut toen hij eind april aankondigde per direct te stoppen met Vandaag inside als gevolg van de grootschalige ophef rond zijn opgebiechte kaarsincident.

Gesprek

Wilfred Genee en René van der Gijp volgden hun collega en ineens zat SBS vijf werkdagen met een gat om 21.30 uur. De in allerijl ingelaste herhalingen van Chateau Meiland trekken een fractie van de slordige 750.000 kijkers die de mannen doorgaans naar de zender wisten te lokken. Alle reden voor de zenderbazen om het gesprek nog eens aan te gaan.

John de Mol

De Telegraaf tekende uit de mond van Johan Derksen zelf op dat hij gesproken heeft met John de Mol zelf. De Talpa-baas lijmde in 2020 al eens persoonlijk een breuk in de nasleep van de Akwasi-rel. De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen: aan RTL Boulevard bevestigde een woordvoerder van de zendergroep dat er inderdaad onderhandelingen gaande zijn.

Aanbiedingen

Een ietwat opmerkelijke ontwikkeling, zo vlak na de ophef die het programma de kop kostte. Volgens mediareporter Rob Goossens zou Talpa geschrokken zijn van de vele aanbiedingen die de VI-heren de afgelopen dagen hebben gekregen van andere partijen die hen maar wat graag binnen zouden willen halen. Hoe en of het huidige SBS-contract van de mannen gered kan worden is nog de vraag.

Meer over