Maar sleept wel Europa League binnen

Talpa raakt uitzendrechten Champions League kwijt aan RTL

17 december 2020 15:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot Veronica
RTL en Talpa hebben stuivertje gewisseld voor de voetbalrechten van de Champions en de Europa League. Komend seizoen is RTL 7 de thuisbasis voor de Champions League terwijl SBS de Europa League overneemt.

RTL en Talpa bevestigen het verkrijgen van de uitzendrechten in een persbericht. Talpa zendt de EL-matches uit tot en met 2024, RTL houdt de CL ook drie jaar in huis.

Europa League

Talpa zette de afgelopen jaren fors in op de Champions League en lijfde Veronica inside kenners Johan Derksen (foto), Wim Kieft en René van der Gijp in voor de voor- en nabeschouwingen. De zenderbazen besloten zelfs de competitie rechtstreeks op hoofdzender SBS 6 uit te zenden om zoveel mogelijk kijkers te bereiken. Zelfs de reguliere avondprogrammering met Hart van Nederland en Shownieuws moest wijken voor het voetbal. Of Talpa de lager aangeschreven Europa League en Europa Conference League ook voorrang geeft is de vraag, al spelen daar vaker voor Nederlandse kijkers interessante clubs mee.

RTL 7

De RTL-groep brengt de Champions League onder op RTL 7. Peter van der Vorst laat weten blij te zijn met de aankoop: "We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De UEFA Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers."

De wissel vindt volgend jaar augustus plaats, bij de start van de competitie 2021-2022.

Meer over