Intimiderend

Talpa stuurt Dennis Schouten de laan uit om RoddelPraat

20 januari 2021 17:18 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Instagram Dennis Schouten
Dennis Schouten moet vertrekken bij Radio Veronica Inside. De 25-jarige journalist wordt de laan uitgestuurd, omdat hij niet wil stoppen met zijn programma RoddelPraat.

Dennis moest op gesprek komen bij Paul Römer, de managing director radio en televisie van Talpa. Die sommeerde hem om te stoppen met Roddelpraat, de rubriek die Dennis samen maakt met Jan Roos (43). Toen Dennis dat weigerde, werd hem de deur gewezen.

Druk

RTL Boulevard heeft een statement van Schouten in handen. "Het was erg intimiderend. Het voelde als chantage terwijl ik niet eens onder contract sta bij Talpa. Ik moest met spoed naar hem toekomen om vervolgens te horen dat ik ergens mee moet stoppen waar hij helemaal niet over gaat. Het heeft me echt verbaasd hoe ik onder druk werd gezet.”

Zwarte lijst 

Op Instagram heeft Schouten inmiddels ook gereageerd op zijn stoppen bij Radio Veronica Inside. Afgelopen week ben ik uitgenodigd door de directie van Talpa om met spoed te komen praten. In dit gesprek hebben zij mij verteld dat ik niet verder mag gaan met RoddelPraat, omdat zij dit geen leuk programma vinden. Ik heb hierop nee gezegd omdat ik slechts 1 keer per week werk voor Talpa en ik iets principiëler ben geworden. Ik ga niet met een programma stoppen omdat mijn collega Jan Roos op een ‘zwarte lijst’ staat bij Talpa.”

Boos 

Schouten is niet boos op Talpa of op Wilfred Genee, voor wie hij op pad ging. “Ik ben niet boos, Talpa mag deze beslissing maken. Wilfred Genee staat achter mij en er is ook geen sprake van ruzie. Sterker nog, ik ben hem erg dankbaar en ik mag er binnenkort weer kipwraps komen eten”, doelt de journalist op een eerder gesprek tussen hem en Genee, waarbij hij zichzelf uitnodigde voor het kerstdiner. Schouten was sinds twaalf weken werkzaam als verslaggever van Radio Veronica Inside.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dennis Schouten (@dennis_schouten95)

Meer over