'Niet direct nee meer'

Tanja Jess staat open voor terugkeer in GTST

We zien binnenkort misschien weer een bekend gezicht in Goede tijden, slechte tijden. Tanja Jess hield lang de boot af voor een terugkeer in de langstlopende Nedelandse soapserie, maar de actrice zou niet  meer direct nee zeggen.

"Een terugkeer in GTST sluit ik niet uit. Ik zou daar niet direct nee tegen zeggen, wat ik lang wel gedaan heb. Zeker voor een korte periode lijkt het me wel geinig”, vertelt ze in Veronica Magazine.

Bowien Galema 

De 53-jarige Jess kroop van 1997 tot en met 2000 i de rol van Bowien Galema. In 2001 maakte ze nog kortstondig haar opwachting als dubbelganger van haar overleden personage, maar daarna verdween ze van de set.

Wraak 

"Ik zag laatst dat Cas Jansen ook weer terug is. En Bas Muijs, mijn echtgenoot in de serie! Dat vind ik heel grappig om te zien. Het wordt ook wel tijd voor wraak op Ludo", verwijst ze naar het personage van Erik de Vogel, destijds verantwoordelijk voor de dood van Bowien.

Rotswand 

Die scène staat menig soapie nog in het geheugen gegrift. Tanja hing aan een rotswand met Ludo in de buurt. Uiteindelijk stort haar personage naar beneden. "Elk jaar als de seizoensfinale van GTST nadert, komen de beelden dat ik aan die rots hang weer voorbij. Heel grappig, want we hadden natuurlijk nooit verwacht dat die scène zich zo in ons collectief geheugen zou nestelen."

Stunts

Tanja weet het zelf ook nog als de dag van gisteren en onthult nog een geheim van de set. "De meeste acteurs in GTST deden destijds hun stunts zelf. Dus ik hing daar daadwerkelijk aan die rots. De jongen die dat tuigje vasthield, had volgens mij nog nooit op een set gestaan en was zo onder de indruk dat hij af en toe dat touw wat liet vieren. Die angst in mijn ogen was dus niet helemaal gespeeld."

Meer over:

Reageren