Teams liveshows The Voice of Holland bekend

20 januari 2018 08:47 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Na een zoektocht van maanden hebben Waylon, Ali, Anouk en Sanne hun drie talenten gekozen voor de liveshows van The voice of Holland.

Er gingen Blind Auditions, battle rondes en weken aan knockouts aan vooraf, maar uiteindelijk werden knopen doorgehakt. Eén van deze 12 kandidaten wordt de opvolger van Pleun Bierbooms en de nieuwe winnaar van The voice of Holland.

Team Ali B

Ali is de nestor van de huidige lichting Voice-coaches, maar tot nu toe wel de minst succesvolle. Hij zit al vier seizoenen in de rode stoel, maar leverde nog nooit een winnaar. Daar hoopt hij verandering in te brengen met:

Demi van Wijngaarden
Ambitieuze zangeres die ook al hoge ogen gooide bij The voice kids. Haar leven is muziek: ze krijgt én geeft zangles.

Tjindara
Heeft twee passies: zingen en dansen. Werkte al als understudy van Romy Monteiro in De Bodyguard, maar staat nu parttime in een sapjesbar en hoopt op een terugkeer in de spotlights.

Ronald Klungel
De enige heer in Team Ali heeft zijn achternaam niet direct mee, maar de Groningse gamer weet hoe je foutloos een toonladder kunt beklimmen.

Team Anouk

Anouk is zonder twijfel de meest beruchte coach. De Haagse zangeres neemt zoals bekend geen blad voor de mond, zeker niet als het om muziek gaat. Dat deze drie, diverse finalisten haar goedkeuring kunnen wegdragen spreekt al voor ze.

Jim van der Zee
Het leven van Jim klinkt als een sprookje: hij gelooft in de ideale wereld, trekt door Europa met zijn campertje om op straat muziek te maken en als hij veel geld heeft wil hij een groot stuk grond kopen om daar het paradijs op Aarde te verwezenlijken.

Gideon Luciana
De gelovige supermarktmedewerker Gideon leerde zingen in de kerk en is het liefst uitsluitend met muziek bezig. In een ideale wereld is hij succesvol solo artiest en tourt hij door Europa en de VS met zijn show.

Nienke Wijnhoven
Nienke’s grootste passies zijn muziek en kinderen. Tot voor kort wist ze dat aardig te combineren als onderwijsassistent en zangeres in een coverband. Nu gaat ze voor het echte werk in de finales van The voice.

Team Sanne

Sanne Hans is al twee seizoenen van de partij en leverde beide keren de verliezend finalist. Het zou dus zomaar eens kunnen zijn dat Miss Montreal dit seizoen niet mis grijpt. Al was het maar omdat ze breed inzet met haar kandidaten.

Aïrto
Aïrto had genoeg talent om profvoetballer te worden, maar muziek bleek de grotere passie in zijn leven. Via Youtube leerde wereldsterren als Usher hem kennen, maar hij verdient vooralsnog de kost in een koffiezaakje.

Samantha Steenwijk
Stiekem de verrassing van het seizoen. Wat heeft een Nederlandse volkszangeres immers bij The Voice te zoeken? Heel wat, zo heeft Samantha dit seizoen keer op keer bewezen. Samantha zong al met de Toppers en werd genomineerd voor een BUMA award, maar werkt noodgedwongen nog als administratief medewerker.

David van Rooij
Telg uit een muzikale familie die hard op weg is zijn bachelor vocal jazz aan het conservatorium te halen. David is de benjamin van Sanne’s groep en klust bij in de kroeg.

Team Waylon

Waylon coachte vorig seizoen Pleun Bierbooms naar de overwinning en wil dat kunstje graag nog eens klaren. Hij doet een gooi naar de eindzege met…

Silayio
Opvallende zangeres die heel wat banden met vorige Voice-coaches heeft. Roel van Velzen haalde haar naar Nederland voor een tour en ze zong al in het koor bij Trijntje Oosterhuis. Maar Silayio heeft niemand nodig om op te vallen en gehoord te worden.

Kimberly
Met haar 26 jaar heeft ze er al een heel leven als rock ’n roller op zitten. De Bredase tourt als leadzangeres van coverbands NCB en The Young Beethoven door heel Europa, maar wil nu solo zien door te breken.

Marchiano
Is al volop aan de bak als zanger en producent, met een eigen studio in Den Haag. Marchiano sport zes keer per week om zijn conditie en performance skills op peil te houden.

Over vier weken is duidelijk wie de winnaar wordt.  

Meer over