Techno-Tedje

Ted uit De Wereld Rond met 80-jarigen: 'Het hoogtepunt was een technofeest in Zuid-Korea'

25 september 2019 11:09 | amusement | Door Irma Tomas

© TalpaTV
'Techno-Tedje’ noemen ze hem ook wel: Ted van de Water (82) uit Leiden. In De wereld rond met 80-jarigen gaat zijn droom in vervulling. Hij bezoekt een technofeest in Zuid-Korea.

Waarom wilde u meedoen aan De wereld rond met 80-jarigen?
“Dat wilde ik helemaal niet! Ik werd opgebeld door iemand van Talpa en het eerste dat ik zei was: ‘Ik heb al een energiebedrijf.’ Normaal geven mensen zich op voor dit programma, maar zij hadden mij gevonden. Doordat ik een keer in een radio-uitzending als verrassing een nieuwe computer kreeg om mee te gamen. Toen ik uiteindelijk begreep waarvoor ze belden, was ik niet meteen overtuigd. Ik ga bijna nooit op vakantie en was amper buiten Nederland geweest, behalve een keer naar Bulgarije met mijn ex-vrouw. Uiteindelijk heb ik meegedaan om een voorbeeld te zijn voor andere ouderen. Ik wilde laten zien dat er meer is dan achter de geraniums zitten.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Techno Ted bouwt overal een feestje! Vanaf woensdag 4 september 20:30 op @sbs6nl #dewereldrondmet80jarigen #dewereldrond #techno #ted #sbs6

Een bericht gedeeld door Dennis (@dennisvandergeest) op

 

U heeft een bijzondere hobby voor iemand van 82. Wat vindt u zo leuk aan technofeestjes bezoeken?
“Ik hou van boem, boem, boem. Techno, house, ik kan niet stilstaan als ik muziek hoor. En op die feesten is zo’n heerlijke sfeer. Met een biertje erbij ga ik helemaal uit mijn dak. De hele nacht sta ik op de dansvloer mijn karatemoves te doen. Ik heb ook ADHD en superveel energie. En ik ben het gewend om met jonge mensen van dertig, veertig, vijftig jaar om te gaan. Daarom wilde ik eerst ook niet mee. Ik voel me helemaal geen tachtiger en ik ga ook niet met ze om.”

Hoe beviel het uiteindelijk?
„Ik vond het fantastisch. Het was de reis van mijn leven! En de andere deelnemers vielen hartstikke mee. Mijn absolute hoogtepunt was toen mijn droom uitkwam en ik samen met presentator Dennis van der Geest in Zuid-Korea een technofeest bezocht. Ik kan niet wachten het opnieuw te beleven als het op tv komt.”

De wereld rond met 80-jarigen, woensdag - SBS 6 • 20.30 uur

Meer over