De buitenlandse droom

Tegenslag na tegenslag in Het Roer Om

24 maart 2023 10:43 | amusement | Door Susanne Jansen

© Talpa
In de aflevering van gisteren van Het Roer Om, stonden partners Jesse en Jeremy centraal, die samen met hun goede vriend Bart naar Gran Canaria verhuizen. Het plan is om een vervallen kroeg om te toveren tot een draq queen bar. Maar dat ging alles behalve goed.

Het begon al met de financiering. Veel geld om de kroeg op te knappen is er niet. Met de eigenaar van het pand zijn de mannen tot de deal gekomen dat hij 200.000 euro voorschiet. 

Tegenslag na tegenslag

Vol goede moed gaan de mannen aan de slag in de bar. Maar tegenslag op tegenslag volgt. Bart wordt opgenomen in het ziekenhuis vanwege een galblaasontsteking en de moeder van Jesse komt onverwachts te overlijden. Alsof er nog niet genoeg gebeurd is, besluiten Jesse en Jeremy na een huwelijk van twaalf jaar uit elkaar te gaan. "Ik denk dat we een beetje vastliepen en het nu even tijd is om allebei aan ons eigen ding te werken en ons eigen terug te vinden als het ware", legt Jesse uit - die niet alleen de breuk, maar ook de dood van zijn moeder moet verwerken.

Verzoening

Jesse besluit om in Maspalomas te blijven, om samen met Bart de bar tot een succes te maken. Ook Bart moet even een stapje terug doen en mag zich van de baas niet meer bemoeien met het horecagedeelte. Alle stress, in combinatie met zijn nieuwe functie, zorgen voor spanningen en uiten zich in een fikse ruzie, waarin manager Steven hem 'een luie kut' noemt. Vlak voor de opening van de bar keert Jeremy tóch terug, voor een verzoening met zijn ex. 

Geen bar

De opening is een daverend succes. Maar toch houdt de droom van een eigen draq queen bar op. Bart moet bij de eigenaar komen, die hem vertelt dat de investering te groot is. Hij gaat de bar zelf draaien. "Het is een stukje droom die in één keer kapot knalt", vertelt een emotionele Bart na het gesprek.

Bart, Jesse en Jeremy besluiten in Maspalomas te blijven en binnen een paar weken hebben ze gelukkig alle drie een nieuwe baan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

De volgende aflevering van Het Roer Om is donderdag 30 maart om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Meer over