Veiling

Tekeningen van Kees Momma op de markt

31 maart 2023 12:50 | amusement | Door Marjolein Vos

© Videoland
In de film uit 2014 Het Beste Voor Kees kregen we regelmatig al de tekenkunsten van Kees Momma te zien. Over de Nederlands tekenaar en auteur die boeken over zijn leven als autist heeft geschreven is vanaf 2 april een sequel te zien op Videoland. En het platform gaat vier tekeningen van de autistische kunstenaar veilen.

De vier werken worden te koop aangeboden ter gelegenheid van de première van de documentaire Kees Vliegt Uit op 2 april op Videoland, ook wel Wereld Autisme Dag.

Bieden

Bieden kan via de website van het programma. Op de tekeningen van A3-formaat staan zijn ouderlijk huis, het Statenlogement in Hoorn, het stadhuis van Gouda en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Veiling

De veiling staat vanaf vrijdagochtend online en sluit op 10 april. De opbrengsten gaan naar de Stichting HandicapNL, een organisatie die mensen met een beperking actief helpt om het heft in eigen handen te nemen.

Kees Vliegt Uit

In de documentaire Kees Vliegt Uit zien we hoe Kees het fijn vindt om zich terug te trekken in zijn eigen ideale wereld. En hoe die eruit ziet? Een wereld waarin niemand zijn neus ophaalt, ''hmm'' of ''doei'' zegt, waar we koude winters en koele zomers hebben en waar hij dagelijks mooie reizen maakt met zijn modeltrein en grachtenpanden natekent.

Meer over