Interview

Televizier-Ster winnares Elise Schaap blikt terug

8 september 2021 06:05 | amusement | Door Redactie Televizier

© ANP
Kijkers beloonden vorig jaar tijdens het 55e Gouden Televizier-Ring Gala voor het tweede jaar op rij de veelzijdige acteerprestaties van Elise Schaap met een Televizier-Ster. Ze bedankte vooral haar ‘slachtoffers’.

In 2019 was er stress tijdens de voorbereiding op het gala, ging het nu wel goed?

“Haha, ja, gelukkig wel! Twee jaar geleden werd de jurk die ik had besteld pas op de dag van het gala geleverd. Dit keer was alles er wel op tijd, maar de voorbereidingen waren niet minder hectisch. Ik was mijn sleutels kwijt, dus terwijl ik in de krullen gezet werd, was ik ook nog eens driftig aan het zoeken. Zo werd het uiteindelijk alsnog een race tegen de klok.”

Vanwege corona was het gala vorig jaar kleinschaliger, hoe heb je dat ervaren?

“Ik vond dat de organisatie het heel strak en goed geregeld had, maar het was wel een heel erg surrealistische ervaring om met zo’n klein groepje genomineerden daar te zitten in het overgrote Carré. Iedereen hield zich keurig aan de anderhalvemeterregel, waardoor we ook niet echt contact met elkaar konden maken. Na afloop was het hup, met een flesje bubbels de taxi in en naar huis.”

Voelde het winnen van je tweede Televizier Ster Acteur anders dan de eerste?

“Niet echt, ik vond het opnieuw oprecht een eer. Juist omdat het een publieksprijs is. Ik heb de tweede ook niet anders behandeld dan de eerste: de sterren staan nog steeds thuis op het toilet. De een is inmiddels wel geoxideerd. Ik hoop niet dat het een voorteken is voor het verloop van mijn verdere carrière, haha.”

In je speech bedankte je de BN’ers die je hebt geïmiteerd voor hun sympathieke support. Krijg je veel reacties?

“Ik kan me heel goed voorstellen dat lang niet iedereen erop zit te wachten om na te worden gedaan. Daarom vind ik het zo tof dat bijna iedereen die ik heb gepersifleerd persoonlijk heeft gereageerd. Van Nikkie Plessen mocht ik zelfs haar leren blouse uit Dragons Den lenen.”

Afgelopen seizoen schreef je ook mee aan De TV Kantine. Is dat goed bevallen?

“Ik heb alleen de scene van The Bridge geschreven, waarin Nikkie Plessen haar opwachting maakt als lijk. Verder vind ik het enig om altijd met schrijvers Carlo Boszhard en Herald Adolfs te sparren over welke types we kunnen doen.”

Kost het je moeite om te schakelen tussen comedy en drama? 

“Eigenlijk niet. Ik kan me voorstellen dat het voor het publiek een enorm contrast is. Maar ik ben tijdens het spelen altijd op zoek naar waarachtigheid. Hoe grotesk een type ook mag zijn.”

Dit seizoen debuteerde je als jurylid in Drag Race Holland. Wat maakt dat je ‘ja’ zei?

“Het is geen geheim dat ik het best spannend vind om als mezelf op te treden in de media. Maar ik ben zo’n fan van drag: mits goed uitgevoerd is het een ware kunstvorm, de ultieme transformatie. Toen ik gevraagd werd voor Drag Race Holland maakte ik graag een uitzondering.”  

Wat is je gouden tip voor nieuwe Ring-genomineerden?

“Sit back en try to relax!”

Hier lees je alles over de Gouden Televizier-Ring verkiezing van dit jaar

Meer over