Temptation Island keert terug op tv bij RTL 5

De ordinaire relatieshow Temptation Island maakt een comeback op tv bij RTL 5. In de realityshow testen stellen hun relatie door met schaars geklede spannende singles op een tropisch eiland te gaan zitten.

RTL 5 zoekt kandidaten voor een nieuwe serie van Temptation Island. De show werd begin deze eeuw door Veronica uitgezonden en zal bij de meeste mensen die ooit keken nog op het netvlies gebrand staan. Stellen vertrokken naar een tropisch eiland om daar hun relatie te testen met knappe singles in zwemkleding die slechts 1 opdracht hadden: de stellen te verleiden. En dat lukte natuurlijk regelmatig, met alle ellende van dien.

De grote vraag, die nooit werd beantwoord, was waarom gelukkige stellen in hemelsnaam mee wilden doen aan een dergelijk programma.

Ultieme relatietest

Temptation Island werd begin deze eeuw uitgezonden door Veronica met Tanja Jess als presentatrice en keert nu dus terug bij RTL 5. De kandidatenoproep voor het nieuwe seizoen luidt als volgt: 'De ultieme relatietest Temptation Island is na jaren weer terug van weggeweest. Zijn jullie een koppel dat minstens een jaar samen is en dromen jullie van een exotisch avontuur? Menen jullie een ijzersterke relatie te hebben die alle verleidingen kan weerstaan?'

Vrijgezel

Ook vrijgezellen die graag mannen en vrouwen in een relatie tot vreemdgaan bewegen kunnen zich opgeven. 'Of ben jij die beeldschone single vrouw of die goddelijke single man en ben je bereid om mee te doen aan het meest exotische verleidingsavontuur van je leven? Geef je dan nu op.'

Eerste Temptation Island

De allereerste uitzending van Temptation Island was in 2001 te zien op de Amerikaanse tv-zender Fox. Sindsdien is het programma onder andere uitgezonden in Australië, Engeland, Italië en Frankrijk.

De wortels liggen trouwens in Nederland: de serie was gebaseerd op Blind Vertrouwen van Endemol, dat door de toenmalige SBS-zender V8 werd uitgezonden (maar geen succes was).

Reageren