The Passion 2015 in Enschede

The Passion wordt dit jaar opgenomen in de Overijsselse stad Enschede. Het grootschalige tv-evenement gaat maar liefst 200.000 euro kosten.

The Passion is uitgegroeid tot een echte muzikale traditie. Jaarlijks trekt de EO op Witte Donderdag een blik BN’ers open om het leven van Jezus in een modern jasje te steken. Na Gouda, Rotterdam, Den Haag en Groningen beleeft Jezus deze keer zijn wederopstanding in Enschede.

Enschede 

Het kost Enschede volgens De Twentsche Courant Tubantia 200.000 euro om Jezus langs de meest karakteristieke plekken van de stad te laten lopen. Het geld komt uit het budget van Enschede Promotie en uit reguliere potje van de gemeente, dat onder meer wordt gebruikt voor het schoonhouden van de stad. Er zit dus een luchtje aan het festijn.

The Passion

Enschede krijgt waarschijnlijk wel wat terug voor de 200.000 euro die ze voor The Passion moeten betalen. Vorig jaar bezochten 20.000 mensen het tv-evenement en er keken maar liefst 2,3 miljoen mensen naar de lijdensweg van Jezus.

Acteurs

Wie er dit jaar in de huid van Jezus, Judas, Maria en Petrus kruipen is nog niet bekendgemaakt. Het zou voor Caroline Tensen geweldig zijn om The Passion 2015 aan elkaar te praten.

Reageren