The Passion 2017 is in Leeuwarden

Jezus en zijn kruis lopen in 2017 door het centrum van Leeuwarden voor de zevende editie van The Passion, het verhaal van de laatste uren van Jezus.

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden maakte het nieuws bekend. Crone: “Leeuwarden heet The Passion van harte welkom! We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein. Dit plein vormt een fantastische decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus.”

Culturele hoofdstad

Gouda (2011), Rotterdam (2012), Den Haag (2013), Groningen (2014), Enschede (2015) en Amersfoort (2016) gingen Leeuwarden voor dat ook al is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Fries tintje

KRO-NCRV-mediadirecteur Taco Rijssemus is in zijn nopjes met de keuze voor Leeuwarden: “Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden.

Wie Jezus, Maria en de rest gaan spelen, is nog niet bekend.

The Passion wordt uitgezonden op donderdag 13 april 2017

Reageren