Wat gebeurde er die dag?

The Passion krijgt een spin-off op Hemelvaartsdag

5 april 2022 10:34 | amusement | Door Judith Regeling

© Sander Mullkens / KRO-NCRV
Het Bijbelse tv-evenement The Passion is dit jaar voor het eerst in de geschiedenis niet één maar twee keer te zien. De makers breiden namelijk uit naar Hemelvaartsdag, zo onthullen ze vandaag.

Met The Passion: Hemelvaart hopen de organisatoren, omroep KRO-NCRV en de Protestantse Kerk ook het grote verhaal rondom deze christelijke feestdag kenbaar te maken. 

Lees ook: Dit is de complete cast van The Passion 2022 

The Passion: Hemelvaart

"Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen. Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft zo'n bijzondere boodschap", blikt Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV alvast vooruit. "Dit verhaal laat hij uitstek zien, dat er zelfs in donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan."

Kim-Lian van der Meij

In deze bijzondere spin-off is er dan ook een grote rol weggelegd voor Kim-Lian van der Meij, die dit jaar als eerste in de geschiedenis van het tv-evenement in de huid kruipt van Maria Magdalena. Deze discipel, niet te verwarren met 'moeder Maria', was de eerste die Jezus zag na zijn opstanding. "In ons verhaal is ze een vrouw die met zichzelf worstelt, en haar vertrouwen herwint door haar contact met Jezus", aldus eindredacteur Reinder van Dijk tegen Trouw.

De reguliere editie van The Passion is op 14 april om 20:30 uur te zien op NPO1. Op donderdag 26 mei zie je The Passion: Hemelvaart om 20:30 uur op NPO1.

Meer over