In Bolsward en Sneek

The Passion Hemelvaart krijgt tweede editie

18 januari 2023 10:37 | amusement | Door Irma Tomas

© Sander Mulkens
Vorig jaar was de eerste The Passion Hemelvaart te zien, die vertelde wat er na de dood van Jezus gebeurde. Dit jaar volgt er een tweede editie vanuit Sneek en Bolsward. 

De reguliere The Passion gaat over het verhaal van Pasen waarin Jezus aan het kruis eindigt maar de KRO-NCRV en de Protestantse Kerk willen het publiek ook graag laten weten wat er daarna gebeurde en dat is te zien in The Passion Hemelvaart. Nieuw dit jaar is dat The Passion en The Passion Hemelvaart in twee verschillende steden plaatsvinden. The Passion is dit jaar in Harlingen. 

Naar de hemel

Op Hemelvaartsdag wordt herdacht dat Jezus 39 dagen na zijn dood naar de hemel gaat. Voordat hij dat doet, geeft hij eerst zijn discipelen de opdracht om het woord van God in de wereld te verspreiden.

De cast

Net als bij The Passion wordt ook in The Passion Hemelvaart veel gezongen. Dit jaar is er voor zowel Maria Magdalena als voor Pontius Pilatus, de Romeinse stadhouder die Jezus veroordeelt, een grote rol weggelegd. Wie de rollen van Jezus, Maria en de rest spelen, wordt later bekendgemaakt. Vorig jaar keken 1,2 miljoen mensen naar de uitzending. 

The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op donderdag 18 mei om 20.30 uur op NPO 1. The Passion 2023 wordt live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over