The Revenant met Leonardo DiCaprio grote winnaar Golden Globes

The Revenant won op bij de Golden Globes de prijs voor de beste film, voor de beste regie en voor de beste hoofdrolspeler, Leonardo DiCaprio.

In The Revenant speelt Leonardo DiCaprio pelsjager Hugh Glass die wordt aangevallen door een grizzlybeer en daarna een helse tocht voor zijn kiezen krijgt. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. The Revenant gaat hier over 2 weken in première. De Golden Globes zijn altijd een goede indicatie voor de Academy Awards. En het zou dus heel goed kunnen betekeken dat DiCaprio eindelijk eens die Oscar gaat winnen die hij al zo lang verdient. De acteur werd al 5 keer genomineerd voor het beeldje, maar won nooit.

The Martian

The Martian won in de categorie Beste film in de genres comedy en musical. Martianhoofdrolspeler Matt Damon won de prijs voor Beste filmacteur in een comedy of musical. De veelgeprezen film Carol met Cate Blanchett was de grote verliezer tijdens de awardsshow. Het drama over een lesbische relatie won helemaal niets.

Ricky Gervais

De presentator van de Golden Globes was de Brit Ricky Gervais die veel beroemdheden ervan langs gaf. Vooral Mel Gibson kreeg het zwaar te verduren. De acteur (die enkele jaren geleden dronken gearresteerd werd en vervolgens anti-semitische opmerkingen maakte) mocht een prijs uitreiken en Gervais kondigde hem als volgt aan: „Ik wil graag iets aardigs zeggen over Mel Gibson dus ik zeg dit: Ik zou liever met Mel iets op zijn hotelkamer gaan drinken dan met Bill Cosby.”

Reageren