Vanaf januari

The Tribute - Battle of the Bands krijgt een tweede seizoen

14 november 2022 10:20 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Het SBS-programma The Tribute - Battle of the Bands keert terug met een tweede seizoen. Elf tributebands doen weer een gooi om hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen.

In The Tribute - Battle of the Bands draait het voor de verandering eens niet om het hebben van een eigen sound.

Red Hot Chili Peppers

In het tweede seizoen komen onder tributebands voorbij van Neil Diamond, U2, The Red Hot Chili Peppers, Earth, Wind & Fire, Bon Jovi en Elvis. Genoeg variatie dus in het nieuwe seizoen.

Elke band probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk (drummer van de Golden Earring), Angela Groothuizen en Spike (gitarist en zanger van DI-RECT). De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

Concert Ziggo Dome

Ook dit jaar hebben de bands allemaal hetzelfde doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. De vier acts die in de finale het meest weten te overtuigen treden op tijdens een tribute concert in de Ziggo Dome op zaterdag 22 april.

De uiteindelijke winnaar van deze muzikale competitie zal daar optreden als headliner, en dus het langst op het podium mogen staan.

The Tribute - Battle of the Bands is vanaf 7 januari om 20:00 uur te zien op SBS6.

Meer over