The Voice en Breaking Bad winnen prestigieuze Producers Guild Award

Wereldhit The Voice is weer eens in de prijzen gevallen. De talentenjacht van John de Mol heeft een Producers Guild Award in de wacht gesleept.

In de categorie beste geproduceerde tv-programma versloeg The Voice concurrenten Dancing With The Stars, Project Runway en Top Chef.

Producers Guild Awards

De Producers Guild Awards worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma’s en films. Samen met de Golden Globes geldt de prijzenceremonie als een belangrijke indicator voor de Oscars.

Televisieseries

In televisieland zijn de series Breaking Bad en Modern Family nog steeds onverslaanbaar. Het inmiddels na vijf seizoenen geëindigde Breaking Bad sleepte de prijs voor beste dramaserie in de wacht. Modern Family kon de Producers Guild Award voor beste comedyserie toevoegen aan de inmiddels goed gevulde prijzenkast.

Beste filmproducent

De Oscar-genomineerde films Gravity en 12 Years a Slave wonnen de Award voor beste filmproducent. Deze prijs is een belangrijke graadmeter vooor de Oscars. Van de 24 keer dat de Producers Guild Awards werden uitgereikt, won de winnaar zeventien keer een Oscar.

De lijst met winnaars

De complete lijst is te vinden op de website van Vanity Fair.

Beste film: Gravity, 12 Years A Slave

Beste animatiefilm: Frozen

Beste dramaserie: Breaking Bad

Beste comedyserie: Modern Family

Beste miniserie: Behind the Candelabra

Beste realityserie: The Voice

Reageren