The Voice introduceert block-knop

23 februari 2018 16:15 | amusement | Door Televizier

© Talpa/RTL

De Amerikaanse versie van The voice heeft een nieuwe spelregel: dankzij de block-button kunnen coaches elkaar eenmalig blokkeren. De talentenjacht neemt ook de steal-functie over van The voice of Holland.

Het zangprogramma staat bekend om de grote rode draaiende stoelen, maar verzint regelmatig nieuwe aanpassingen zoals de inmiddels opgeheven second opinion en de steal om het spel interessanter te maken. The voice in Amerika komt nu met een nieuwe functie: de block button. Iedere coach krijgt naast de bekende knop voor zijn stoel drie kleinere knoppen met de namen van de andere coaches erop.

De block-functie

Druk je op de block-knop, dan kan de coach waarop je gedrukt hebt geen aanspraak meer maken op de kandidaat. Dit ziet de weggespeelde coach echter pas als hij zelf probeert om te draaien: dan komt er bij zijn stoel op de grond ‘blocked’ te staan.

The voice of Holland

Om te zorgen dat de coaches elkaar niet onbeperkt kunnen blokkeren, kunnen ze hun knop maar één keer gebruiken om een coach weg te spelen, tenzij diegene niet draait. Deze gloednieuwe functie kennen we nog niet in Nederland. Het zou zomaar kunnen dat we deze knop ook in Nederland kunnen verwachten, de Amerikaanse variant neemt voor dit seizoen namelijk de steal-optie over van The voice of Holland die tijdens de knockouts wordt gebruikt.

Lees ook: Lil' Kleine is de nieuwe coach in The Voice of Holland.

Meer over