Verruiming contract

The Voice-kandidaten van dit jaar mogen toch optreden

2 februari 2022 16:33 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
De kandidaten van The Voice of Holland zijn gedurende het programma aan strenge regels gebonden. Ze mogen niks. Maar producent ITV strijkt nu met haar hand over haar hart. 

Enkele kandidaten van deze editie van The Voice of Holland vroegen zich de laatste weken al hardop af hoe het moet met de rest van hun carrière. Als deelnemer van de talentenjacht wordt het ze verboden om muziek uit te brengen, commerciële deals aan te gaan en op te treden. 

Voor onbepaalde tijd van tv

Nu zijn dat geen activiteiten die voor iedere deelnemer zijn weggelegd, maar een aantal van de talenten zou toch wel eens op een braderie aan willen treden. Daar was tot nu toe geen zicht op omdat The Voice voor onbepaalde tijd van de buis is gehaald na het seksueel overschrijdende gedrag van sommige werknemers. 

Contracten verruimd

Waarschijnlijk gaan we het restant van dit seizoen nooit meer zien en daarom heeft ITV alle kandidaten een mail gestuurd met het bericht dat hun contract verruimd wordt en dat ze mogen optreden en muziek uitbrengen zoveel als ze maar willen. 

Geheimhoudingsplicht

De deelnemers blijven wel gebonden aan de geheimhoudingsplicht. Ze mogen niets zeggen over de uitzendingen die we nog niet gezien hebben. 

Meer over