Nieuw seizoen

The Voice of Holland extra spannend met nieuwe elementen

7 januari 2022 10:21 | amusement | Door Ingelise De Vries

© William Rutten
Niet alleen zien we vanavond een nieuw jurylid in The Voice of Holland, ook zitten er een aantal nieuwe elementen in de hitshow van RTL4. Dit gaat er allemaal veranderen het komende seizoen.

De verandering die het meest opvalt, is natuurlijk de komst van Glennis Grace als coach. Ze vervangt Jan Smit, die na één seizoen van The Voice of Holland besloot te stoppen. Glennis krijgt gezelschap van Ali B, Anouk en Waylon die de andere rode stoelen bezet houden.

Lees ook: Interview met de kersverse coach Glennis Grace

Jury The Voice of Holland

Toch is dat niet de enige verandering. Het seizoen wordt extra spannend met de introductie van een nieuw element: de 'block button'. Met deze knop kan een andere coach worden geblokkeerd. Dat weet de coach overigens pas als hij of zij de knop wil drukken.

De knop is eenmalig te gebruiken en zorgt dat een jurylid zich niet meer kan omdraaien.

Wat presentatie betreft hoeft de kijker niet opnieuw te wennen: Chantal Janzen en Martijn Krabbé hebben nog steeds de microfoon in handen tijdens het nieuwe seizoen.

The Comeback Stage

Op Videoland kijk je dit seizoen ook nog eens  een extra programma rondom The Voice: The Comeback Stage. Het concept werd al in Spanje uitgerold. Kandidaten die niet door zijn, kunnen in deze reeks toch strijden om een plek in de kwartfinales.

Maan en Typhoon krijgen namelijk in alle rondes - de Blind Auditions, de Battles en de Knock-Outs - de kans om een aantal deelnemers aan hun team toe te voegen.  Zij coachen in The Comeback Stage deze deelnemers en kiezen uiteindelijk twee van hen die instromen in de kwartfinale. In Spanje wist een kandidaat uit The Comeback Stage zelfs te winnen.

Meer over