The Voice Of Holland pas later van start

Het zesde seizoen van The Voice Of Holland begint later dan anders: niet eind augustus, maar pas eind september. Op die manier wil RTL 4 overkill voorkomen.

The Voice Of Holland laat nog iets langer op zich wachten, zegt RTL 4-baas Erland Galjaard in De Telegraaf“Dit najaar starten we weer met The Voice, maar wel iets later dan voorgaande jaren. Eind september, denk ik.”

September

Seizoen 1 en 2 van The Voice gingen ook eind september van start, maar vanaf seizoen 3 haalde RTL 4 de talentenjacht naar voren. Op die manier was de show in december afgelopen. Bij seizoen 6 wordt dat anders. Erland legt uit: “Dan hebben we met de kerst even een pauze van twee weken net als bij de eerste series en gaan we in het nieuwe jaar verder.”

The Voice Kids

De reden voor de verschuiving is dat RTL 4 een The Voice-overkill wil voorkomen. “De afstand tussen The Voice Kids – dat nu nog loopt – en The Voice wordt zo iets groter,” zegt Erland. In eerdere seizoenen volgde The Voice Kids wel eens direct op grote broer The Voice Of Holland, maar dit jaar zaten er een paar maanden tussen. Nu de kindertalentenjacht langer doorloopt, begint TVOH dus ook pas weer later.

Lees ook:
The Voice Of Holland wordt 'rauwer', met meer reality.

Reageren