The Voice Of Holland wordt 'rauwer', met meer reality

Met de komst van de nieuwe coaches Anouk en Miss Montreal wordt The Voice Of Holland wat meer rock-'n-roll. De talentenjacht krijgt een rauwer randje.

Het nieuwe seizoen van The Voice Of Holland wordt rauwer, zegt RTL 4-baas Erland Galjaard. Anouk en Miss Montreal vervangen Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis en dat zorgt ook voor een formatwijziging. "Met deze dames is er meer rock-'n-roll," vertelt Galjaard in het AD. "Daarom kijk ik nu samen met John de Mol naar een rauwer randje. Het mag wel iets minder strak."

Reality

Ook krijgt de talentenjacht een hoger 'realitygehalte'. Galjaard legt uit: "We moeten bijvoorbeeld kandidaten meer introduceren door ze helemaal te volgen van binnenkomst tot podium. Niet een geregisseerd gesprekje in een kamertje, ik zie ze liever drie keer van de zenuwen naar de wc gaan."

Battles

De Battles zullen niet langer plaatsvinden in Studio 24, waar ook de Blind Auditions worden opgenomen. Galjaard wil een stoerdere locatie: "Eerder deden we de battles in de Gashouder in Amsterdam. Ook dat had iets stoers en rauws." Of de battle-ronde echt weer terugkeert naar de Westergasfabriek, verklapt de RTL 4-baas nog niet.

Lees ook:
Anouk en Miss Montreal zijn de nieuwe coaches in The Voice Of Holland.

Meer over: