The Voice winnaar People’s Choice Award

De Amerikaanse versie van The Voice heeft de People’s Choice of Award gewonnen. Na de Emmy Award is het de tweede prestigieuze televisieprijs die het programma in ontvangst mag nemen.

De talentenjacht werd bekroond in de categorie competitieve televisieshow. Het versloeg andere genomineerden zoals America’s Got Talent, Dancing With The Stars en X Factor.

People's Choice Award

The People's Choice Award wordt sinds 1975 georganiseerd door het tijdschrift People en het grote publiek mag bepalen wie er wint. De prijzen worden verdeeld over allerlei categorieën, waaronder beste film, beste acteur en favoriete tv-koppel.

The Voice

The Voice, waarin bekende artiesten als coaches op zoek gaan naar zangtalent, is een doorslaand succes. Alles draait om de blind auditions, waarin de coaches zonder iets te zien iemands zangtalent beoordelen. Het concept werd bedacht door John de Mol, eerder het brein achter onvergetelijke tv-programma’s als Baantjer en Big Brother.

De Mol

De Mol won afgelopen september een Emmy Award voor The Voice als beste realityprogramma. “Ik heb met The Voice en met andere programma's al best veel prijzen gewonnen in Europa, maar een Emmy in Amerika is wel heel bijzonder” reageerde De Mol destijds dolblij.

Utopia

Ondertussen is er alweer een nieuwe realityshow van de mediamagnaat van start gegaan: Utopia. Met de afgelopen dagen meer dan een miljoen kijkers lijkt SBS met het programma van De Mol eindelijk weer een succes in huis te hebben.

Reageren