Toch geen succes

The Wheel krijgt geen tweede seizoen

6 juli 2022 12:22 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Rob Kemps beleefde vorig jaar zijn presentatiedebuut bij SBS 6 met The Wheel, maar na één seizoen wordt de stekker er alweer uitgetrokken. Dat maakte Shownieuws gisteravond bekend.

In The Wheel, afkomstig van de BBC, moesten drie kandidaten met hulp van zeven bekende Nederlanders strijden om een rijkgevulde pot. De spelshow had vorig jaar de grote zaterdagavondshow moeten worden op SBS, maar met de week liepen de kijkcijfers terug. Dus voor SBS de reden om er geen tweede seizoen aan vast te plakken.

Ik Hou van Holland

Rob komt gelukkig niet meteen zonder klussen te zitten, want dinsdag werd bekendgemaakt dat hij vanaf 3 september het stokje overneemt van Linda de Mol en Ik Hou van Holland gaat presenteren. Het is voor Rob alleen wel een eenmalig uitstapje, want zodra het kan keert Linda weer terug als vaste presentatrice van de spelshow.

De Snollebollekes-zanger gaf aan het een ‘enorme eer’ te vinden dat hij Ik Hou van Holland mag presenteren. "We gaan er een fantastisch seizoen van maken. Ik kan niet wachten!"

Ondanks dat The Wheel dus niet terugkeert, heeft SBS met Ik Hou van Holland nog steeds een grote zaterdagavondshow in handen.

Meer over