Theaterronde Idols duurt één aflevering

Idols zet het mes in de theaterrondes. Waar de talentenjacht voorheen zeker drie weken besteedde aan workshops en choruslines is nu één aflevering voldoende.

De beslissing om het traject tussen audities en liveshows in te korten lijkt een bewust besluit van RTL 5. Doorgaans scoren de theaterrondes veel minder kijkers.

Kaf van koren

Daarom werd in de afleverintg van deze week al besloten welke 20 talenten een ronde verder mogen. Daar had de jury nog een fikse kluif aan, want in totaal lieten ze tijdens de audities 93 zangers en zangeressen door. Dat betekent dat er heel wat kaf van het koren gescheiden moest. Martijn Krabbé en de rest namen hun besluit aan de hand van choruslines en de solo optredens van de idolen-in-spé. Wie goed genoeg was, kon zijn koffers pakken want de volgende ronde speelt zich in Bali af.

Niet saai

RTL 5 doet haar best te onderstrepen dat Idols niet saai wordt nu alle malle en slechte kandidaten zijn afgevallen. Eerder vandaag lieten ze al een teaser zien van de theateraflevering op Twitter.

Meer over:

Reageren