Der Theo

Theo Maassen ziet nieuwe programma ander tijdslot krijgen bij BNNVARA

9 april 2024 20:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Der Theo van Theo Maasen krijgt een ander tijdslot bij BNNVARA. Het nieuwe programma van de cabaretier is van primetime naar zaterdagavond laat verplaatst. De NPO en BNNVARA zijn gezamenlijk van mening dat Der Theo op het nieuwe uitzendmoment beter tot zijn recht komt.

De zesdelige serie Der Theo, over de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur, zou oorspronkelijk op 3 mei van start gaan waardoor deze voor het EK voetbal, dat op vrijdag 14 juni aanvangt, afgelopen zou zijn. Nu heeft de omroep besloten de eerste uitzending op zaterdag 18 mei uit te zenden.

Oosterburen

In Der Theo reist de cabaretier naar onze Oosterburen om op humorvolle wijze te onderzoeken waarom Duitsland Nederland op meerdere vlakken aftroeft, zoals bij het voetbal, bier brouwen en auto’s bouwen.

Zomergasten

Het veranderen van het tijdslot is een nieuwe tegenslag voor Maassen. Eerder werd bekend dat de cabaretier zich terugtrok als presentator van Zomergasten. “Vooral pijnlijk omdat er geen vakinhoudelijke reden is, maar valse berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn”, stelde Maassen destijds over de beweringen dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan huiselijk geweld. 

Der Theo is vanaf zaterdag 18 mei om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over