Thijs Römer nieuwe creatief directeur RTL

2 mei 2016 14:54 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, heeft zijn goede vriend Thijs Römer benoemd tot creatief directeur van de nieuwe drama-unit van RTL Productions.

Galjaard spreekt vol lof over zijn nieuwste aanwinst. "Hij is niet alleen een talent op het scherm, maar tegelijkertijd een ware schepper achter de schermen." De man van Wendy van Dijk ziet Thijs Römer als ‘creative director van formaat’.

Nieuwe uitdaging

De drama-unit van RTL Productions die de acteur gaat leiden is compleet nieuw en speelt in op de groeiende vraag van de consument naar dramaproducties. Drama is niet alleen belangrijk voor RTL 4 en RTL 5, maar ook voor Videoland, dat onderdeel is van RTL.

Eigen talent

De programmadirecteur wil niet meer afhankelijk zijn van externe producenten voor nieuwe series. "Er leven ook binnen ons eigen programmabedrijf en bij onze talenten heel veel goede ideeën die het waard zijn om uitgewerkt te worden."

Römer

Galjaard: "Om die creatieve bron optimaal te benutten zijn we bij RTL Productions een eigen drama unit gestart. We hebben maar meteen een creative director van formaat aangenomen: Thijs Römer."

Halina

Naast de Moordvrouw-acteur gaan ook Moordvrouw-producent Ingrid Remeijssen en actrice Halina Reijn aan de slag voor RTL Productions. Halina gaat nieuwe series schrijven en ontwikkelen voor Galjaard.

Weemoedt

De eerste serie van de drama-unit van RTL Productions is Weemoedt, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thijs Römer. Hierin is hij ook te bewonderen als acteur. Dit najaar is de serie te zien bij Videoland en volgend jaar is Weemoedt te bewonderen bij RTL 5.

Meer over