Thomas Cammaert over Ranking the Stars

Het nieuwe seizoen van Ranking the stars kent een opvallend panellid: de Vlaamse acteur en laatste Mol Thomas Cammaert. Wat doet hij tussen al die flapuiten?

We kennen je als een serieus acteur uit Ramses en Soldaat van Oranje. Waarom doe je nu mee aan deze show?

“Ik zie mezelf niet alleen als serieus acteur. Ik houd van entertainment en ben niet in één hokje te plaatsen. Ik sta in films, musicals en een programma als Wie is de mol? Halina Reijn, die ze toch ook bestempelen als serieus actrice, deed een paar seizoenen geleden ook mee. Zelf kijk ik graag naar Ranking the stars. De grappen zijn hard, maar ik hou daar wel van. Dat je denkt: zei diegene dat nou echt? Toen ik werd benaderd, heb ik even nagedacht of ik het programma aan zou kunnen. Ik ben vrij avontuurlijk ingesteld, dus ik heb volmondig ja gezegd.”

In Wie is de mol? moest je liegen, nu speel je juist open kaart. Hoe vond je dat?

“Als acteur speel ik altijd rollen die ver uit elkaar liggen, dus op zich vind ik dat niet raar om te doen. Bij Wie is de mol? was ik echt mezelf, ook al saboteerde ik de boel. Ik heb tijdens het spel echt een persoonlijke band opgebouwd met de andere ­kandidaten. Nu in Ranking the stars zit ik er ook als Thomas. En dat is helemaal niet moeilijk.”

Kwam je makkelijk los in de show?

“In het begin is het even wennen, om met vijf camera’s erbij elkaar belachelijk te maken. En ik had ook meteen door dat je niet moet willen wedijveren met mensen die grappig zijn als beroep. Ik heb niet geprobeerd de lolligste te zijn, maar grappen gemaakt die ik normaal gesproken thuis ook zou maken.”

Helpt het dat panelleden drank krijgen?

“Zeker. Het vervaagt de grenzen, waardoor je er iets relaxter zit. Je moet natuurlijk niet dronken worden. Af en toe een slokje als gezelligheidsfactor. Ik heb erg gelachen met Patty Brard aan de ene kant en aan de andere zijde Imanuelle Grives, die ik ken uit Wie is de mol?

Hoe voelt het om gerangschikt te worden?

“Hoewel het geen diepgaande onderwerpen zijn, kom je toch te weten hoe mensen over je denken. Van mij vonden ze in het begin dat ik rustig was en alles onder controle had. Terwijl ik dacht: jullie kennen me echt niet. Ik houd van een feestje en plezier maken en kan een behoorlijke flapuit zijn. Maar als dat de eerste indruk is van mij, so be it.”

Tegen welke vragen zag je op?

“Van tevoren had ik geen idee hoeveel bagger er over me uitgestort zou worden. Het scheelt dat ik zelfspot heb. Het blijft televisie, je moet je niets persoonlijk aantrekken. Hoewel, na tachtig grappen over het feit dat ik Belg ben, dacht ik: nu is het wel klaar. Maar dat is de show: ze pakken je op wat ze op internet over je kunnen vinden.”

Ranking the stars, zondag 22.00 uur • NPO 3

Meer over:

Reageren