"Thuis Op Zondag wordt geen één-op-één-kopie Life4you"

16 september 2015 13:43 | amusement | Door Televizier

SBS 6 lanceert 20 september het nieuwe praatprogramma Thuis Op Zondag. Presentatoren Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg benadrukken dat het géén Life4you-kloon wordt.

In verschillende interviews moest het tv-koppel zich verdedigen: hun show lijkt wel erg veel op Life4you, zelfs voormalig RTL-keukenprinses Sandra Ysbrandy heeft de overstap gemaakt. 

"Mooi alternatief"

In een gesprek met Veronica geeft Kim-Lian toe dat beide programma's inderdaad best wat raakvlakken hebben. Maar dat beschouwt de presentatrice niet direct als iets negatiefs: "Zoals ik het zie, bieden we een mooi alternatief voor alle mensen die Life4you missen." Ze krijgt bijval van Dirk Zeelenberg die belooft dat de show geen één-op-één-kopie wordt: “Carlo en Irene hebben Life4you zo fantastisch gedaan, dat proberen wij niet per se te evenaren."

Kritische vragen

Een belangrijk verschil met Carlo Boszard en Irene Moors is dat Kim-Lian en Dirk elkaar eigenlijk nog niet kennen. Dat vinden beiden een spannende ontwikkeling, maar ze zijn er al wel over uit dat ze kritische vragen niet uit de weg gaan. Dirk: "Ik ga zeker proberen gasten dingen te ontfutselen die de kijker en ik zelf ook willen weten. En dat mag soms best een beetje schuren en prikkelen." Kim-Lian:"De leukste tv ontstaat als je durft te zeggen wat je denkt. Dus niet alleen maar je gasten naar de mond praten met: ‘O, wat doe je dat goed en fantastisch’ maar ook: ‘Wat je nu hebt gemaakt, vind ik gewoon hartstikke slecht.’ Laat het maar gebeuren."

Thuis Op Zondag is vanaf zondag 20 september om 17.00 uur live te zien bij SBS 6.

Meer over