Thuisbakker Jaap verlaat Heel Holland Bakt vrijwillig

27 september 2015 21:14 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Heel Holland Bakt

Een unicum in Heel Holland Bakt: voor het eerst heeft een kandidaat zich vrijwillig teruggetrokken. De Utrechter Jaap heeft wegens privéredenen zijn schort aan de wilgen gehangen.

Martine Bijl maakte het vrijwillige vertrek van de 46-jarige taartenliefhebber bekend in de openingsmomenten van de vierde uitzending. 

Voor het eerst

Op geheel eigen wijze liet ze weten dat er niet iets enorm ernstigs met Jaap aan de hand is: "Dit is voor het eerst. Geen zorgen, Jaap is oké. Maar ik heb er de pest in. Jaap is een leuke man en hij heeft een goede smaak.'' Overigens zat Jaap vorige week nog in de gevarenzone toen twee van zijn baksels behoorlijk de mist in gingen. Toch mocht hij blijven omdat de creaties van mede-kandidaat Filiz nóg slechter in de smaak vielen. 

Jaap komt niet terug en valt toch af

Zonder Jaap en Filiz was de tent ook ineens een stuk leger, merkte Martine op. Er zijn nu zelfs nog maar twee mannen in de race. Op Twitter vroegen fans zich af wat het vertrek van Jaap voor gevolgen had voor het verloop van het programma. De makers van het programma geven hun volgers geduldig maar niet direct verhelderende antwoorden. Feit is wel dat Jaap niet meer terugkeert en dat was goed nieuws voor de overgebleven kandidaten... De jury stuurde hem retroactief alsnog naar huis, waardoor iedereen door was.

Meer over