Hij was (niet) dronken

Tim den Besten eerlijk over De Slimste Mens en Pauw

4 november 2018 12:39 | amusement | Door Faye Heijnis

© Merlijn Doomernik
Presentator Tim den Besten geeft zich bloter dan bloot op tv. Hij huilt, poept, vrijt en flipt voor het oog van duizenden kijkers. Toch krijgt 'ie buikpijn van hoge kijkcijfers.

"Ik wil graag dat zo veel mogelijk mensen kijken naar wat ik maak, en ik krijg er ook buikpijn van", zegt hij in een interview met de Volkskrant. "Er zijn volgens mij geen mensen leuker geworden van beroemd zijn, sterker, meestal heeft het een omgekeerd effect. (...) Bijna iedereen krijgt door roem wel een klap van de molen." 

Super stream me

Als je Tims programma's Super stream me en Een man weet niet wat hij mist hebt gezien weet je dat hij bijna alles wel durft te doen op tv. Dus dan klinkt zijn 'angst' voor hoge kijkcijfers best paradoxaal. "Ik durf alles eerder met een camera", legt 'ie uit. "De camera geeft me een gevoel van veiligheid. Ik vind het soms zielig voor mijn ouders dat ik al die dingen op tv doe. Ik denk dat ze er wel aan hebben moeten wennen dat ik anders ben dan de meeste zoons." 

(Niet) dronken bij De slimste mens en Pauw

Zelfs een deelname aan De slimste mens schuwde Tim niet. Hij durfde er zelfs neer te ploffen zonder ooit maar een aflevering van het programma gezien te hebben, met als resultaat dat hij tijdens een van de vragen flipte. "Ik was niet eens zo slecht, totdat de plaatjes kwamen waarmee ik gezegden moest maken. Dat raakt mijn inzicht, dat mis ik." Over zijn De slimste mens-deelname wil de presentator nog één ding helder maken: "Ik was niet dronken bij De slimste mens, echt niet." 

Toen hij zo extreem enthousiast reageerde toen zijn oude juf in het publiek zat bij Pauw, daarentegen: "Kijk, als ik niet had gedronken, had ik waarschijnlijk ook hysterisch gereageerd, maar misschien een kwartiertje korter. Maar ik was zó verrast. Ik was in shock, ik ben nog een week in shock geweest."  

Bekijk hier de fragmenten van die veelbesproken De slimste mens- en Pauw-aflevering terug:

Meer over