Tim Douwsma weigerde Rad van Fortuin: "Te druk"

André Hazes Jr. was niet de enige die in de race was om Rad van Fortuin te presenteren. SBS 6 zag Tim Douwsma graag als presentator van de dagelijkse spelshow, maar de Friese hunk heeft er geen tijd voor.

Tim kan Rad van Fortuin niet combineren met zijn andere werkzaamheden. De zanger/acteur speelt in de GTST-spin-off Nieuwe Tijden, presenteert dit najaar de nieuwe SBS 6-talentenjacht The Next Boy/Girl Band en doet voor AVROTROS ook nog het programma The Next Musical Star.

André Hazes Jr.

"Het ene programma moet niet onder het andere gaan lijden", laat Tims manager weten aan het AD. "Rad van Fortuin past op dit moment gewoon niet in het profiel van Tim." SBS 6 hield audities voor een nieuwe quizmaster, waar André Hazes Jr. als winnaar uit kwam rollen. De volkszanger is deze week meteen al begonnen met de opnames.

Hans van der Togt

Bij SBS 6 beleeft Rad van Fortuin een ware revivalIn de jaren 90 was de spelshow jarenlang dagelijks te zien bij RTL 4, met Hans van der Togt als presentator. De deelnemers konden door een gelukkige draai aan het rad en het raden van het juiste woord in de prijzen vallen.

De nieuwe Leontine

Leontine Borsato was in Rad van Fortuin altijd de assistente van Hans die de letters in de decorwand omdraaide. In de SBS 6-versie krijgt André Hazes jr. elke week een andere assistent of assistente.

Rad van Fortuin is vanaf 22 augustus elke werkdag om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer over:

Reageren