Tim Hofman wint Wie Is De Mol? 2016

5 maart 2016 21:46 | amusement | Door Televizier

Tim Hofman mag zich de winnaar noemen van Wie Is De Mol? 2016. Tijdens de ontknoping bleek hij nét beter te weten wie de Mol was dan Annemieke Schollaardt.

Het scheelde niet veel: Tim had tijdens de finaletest 25 van de 40 vragen goed, terwijl Annemieke 23 juiste antwoorden had gegeven. 

Spannend

De vraag wie met de pot van 13.020 euro naar huis gaat was de rode draad van de live uitzending van Wie Is De Mol? vanuit VondelCS in Amsterdam. Doorgaans horen de deelnemers al tijdens de opnames wie gewonnen heeft, maar dit jaar was het voor iedereen tot het laatste moment een verrassing. Nadat eerder duidelijk werd dat Klaas van Kruistum de Mol was, steeg de spanning tot Art Rooijakkers eindelijk de envelop met het verlossende antwoord opende.

"Lachuh!"

Tim was zichtbaar verbaasd toen hij als winnaar uit de bus kwam. Zijn eerste reactie was dan ook een veelzeggend "lachuh!". Daarna gaf hij alle eer aan zijn kamergenoot Taeke Taekema die vlak voor de finale afviel. Taeke en Tim zijn goede vrienden geworden en Hofman was hoffelijk genoeg toe te geven dat ze het samen gedaan hadden. Maar, zo voegde hij er aan toe: "Dat betekent niet dat ik je de helft van de pot geef. De eerste drie biertjes zijn van mij."

Stoorzender

Toen hij van de eerste schrik bekomen was, noemde Tim zijn deelname aan het programma een van de leukste dingen die hij in z'n leven had gedaan: "En ik heb al veel mooie dingen gedaan." Verder gaf hij een compliment aan Annemieke die volgens Hofman ook een geweldige prestatie heeft neergezet: "Ik probeerde zó'n enorme stoorzender te zijn, maar Annemieke was zo on point. Het was me een waar genoegen."

De Mol spreekt

Klaas "De Mol" van Kruistum had lovende woorden voor zowel Tim als Annemieke. Ze waren de enige twee kandidaten die hij voor het spel begon al eens gesproken had. Annemieke had hem zelfs op de Dominicaanse Republiek rechtstreeks geconfronteerd met de vraag of hij de Mol was: "Ik dacht echt 'shit, ze ziet het!" Daar had ik echt moeite mee. Ellie Lust heeft het ook eens gedaan, maar dat heb ik zelfs met die blik van haar overleefd. Wel heel tof dat Tim en Annemieke allebei fanatiek waren en toch plezier hadden in het spel."

Lees ook:
Winnaar Tim: "M'n champagne dronk ik in één keer op"
Cécile Narinx: "Qua kleding was Annemieke de winnaar"
- Mol Klaas: "In het eten spugen ging écht per ongeluk"

Meer over