Ervaring

Tim Senders en Edson da Graça nieuwe presentatoren Willem Wever

27 augustus 2019 16:16 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen
Willem Wever heeft een nieuwe presentatieduo. Tim Senders en Edson da Graça zijn vanaf 15 september bij de KRO-NCRV te zien als opvolgers van Tess Milne en Jesse Mensah.

In Willem Wever worden ingezonden vragen van kinderen behandeld. "Kinderen hebben altijd een rijke fantasie en dat maakt het juist zo leuk om samen met hen op onderzoek te gaan en antwoord te krijgen op hun vraag. Daarnaast steek ik er zelf ook nog wat van op", zegt Tim.

Fantastisch

Da Graça keek vroeger zelf al naar het programma, dat inmiddels 25 jaar bestaat. "Om aan de hand van de mooie, inventieve vragen van kinderen op onderzoek uit te mogen gaan en een informatief programma te maken, is echt een fantastische ervaring", zegt de nieuwbakken presentator.

De slimste mens

Senders is vooral bekend van de programma's Streetlab, Betreden op Eigen Risico en de YouTube-serie Op avontuur met de opa van Tim, waarin hij op stap gaat met zijn alleenstaande opa Frits. Da Graça is vooral bekend als stand-upcomedian met zijn show Wakker. Ook is Edson een van de gezichten van het MTV-programma Ridiculousness en was hij het afgelopen jaar deelnemer aan De slimste mens. Edson schopte het tot de finaleweek.

De nieuwe reeks van Willem Wever is vanaf zondag 15 september om 10.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Meer over