Tom Jones: 'Bij The Voice moest ik kandidaten kiezen die ik niet wilde'

Tom Jones doet in een interview met een Britse krant een boekje open over de praktijken van de Britse The Voice. „We kregen steeds maar te horen dat we meer moesten draaien.”

Tom Jones werd in augustus na vier seizoenen The Voice op een vervelende manier ontslagen als coach. Hij kreeg vrij laat de zak en hoorde een dag later dat Boy George zijn vervanger zou worden bij de talentenjacht. In een interiew met The Sunday Telegraph vertelt Tom dat het niet altijd naar zijn zin ging bij de Britse The Voice. „Ze bleven maar zeggen dat we vaker moesten omdraaien. Ik weigerde omdat het echt moet zijn, ik wil niet opgezadeld worden met ieman die ik niet goed vond.” Maar uiteindelijk zwichtte Tom voor de druk. „Toen had ik een roodharig meisje in m'n team dat ik helemaal niks vond.”

Coachen doen we niet

Ook het coachen moeten het publiek met een korreltje zout nemen, volgens de legendarisch zanger uit Wales. „De echte coaches zijn de zangcoaches die ons informatie geven over hoe het gaat met de kandidaten”, zegt Tom Jones. „We praten dagelijks met ze en hebben het dan over de liedjes die ze moeten zingen. Kunnen ze het aan, wat werkt wel en wat werkt niet. Maar wij zijn slechts de gezichten. Wij zoeken ze uit maar de zangcoaches doen het echte werk.”

Over zijn ontslag bij The Voice is Tom Jones (75) inmiddels wel getuige de volgende tekst: „Het kan me geen zak schelen. Zo is het leven. Ik was er voor The Voice en ik zal er ook nog na The Voice zijn.”

Lees ook:
In Nederland is The Voice onverminderd populair

 

 

Reageren