Tommie Christiaan en Glennis Grace zijn Jezus en Maria in The Passion 2018

14 februari 2018 23:17 | amusement | Door Televizier

© TROS

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower oftewel Gertjan Mulder, spelen de rollen van discipelen Judas en Petrus in The passion.

Bert van Leeuwen is verslaggever bij de processie en Arjan Ederveen gaat een avondje als politicus Pontius Pilatus door het leven, de man die Jezus liet kruisigen.

Ik als Maria?

Tommie vertelde in Jinek dat hij trots is op zijn rol in het Paasverhaal. „The passion stond al heel lang op mijn bucketlist. Als je dan te horen krijgt dat ze jou willen als 'the leading guy', is dat een grote eer.” Glennis Grace: „Toen ze mij vroegen, moest ik heel hard lachen. 'Ik als Maria?' Maar ik was wel meteen enthousiast.”

André Hazes

In Jinek werden ook twee nummers van de show bekendgemaakt. Mis je zo graag van Claudia de Breij en Waylon en Ik leef mijn eigen leven van oer-Amsterdammer André Hazes. In The passion wordt er een stukje in gerapt door Brainpower.

Ik zie jou

The passion vindt plaats in Amsterdam-Zuidoost, oftwel de Bijlmer, op evenementenlocatie ArenaPark, een plek waar 130 verschillende nationaliteiten wonen en die 150 kerken telt. Het thema is daarom 'Ik zie jou'.

Vorig jaar keken 3 miljoen mensen naar het lijdensverhaal van Jezus.

The Passion is op Witte Donderdag 29 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1

Meer over