Crowdfund

Toon en Maria van De Dansmarathon krijgen alsnog een bak met geld

1 november 2021 14:53 | amusement | Door Irma Tomas

© De Dansmarathon
Toon (63) en Maria (60) , het dappere stel dat net naast de hoofdprijs greep na 50 uur dansen bij De Dansmarathon, heeft alsnog een aardig zakcentje gekregen dankzij een crowdfundingsactie.

Bij elkaar kregen Toon en Maria 35.678 overhandigt. Verschillende kijkers vonden het niet te verkroppen dat het rock 'n' roll-liefhebbende echtpaar 50 uur lang de sterren van de hemel had gedanst maar toch met lege handen naar huis ging omdat ze net iets meer rusttijd hadden gebruikt dan het winnende koppel. Zo liepen Toon en Maria 100.000 euro mis die ze hadden willen besteden aan de zorgboerderij van hun gehandicapte zoon. 

Feest

John de Mol trok zijn goed gevulde portemonnee niet, maar gelukkig was er een aantal kijkers met een goed hart. Al rap werd een crowdfundingsactie in het leven geroepen. Met resultaat. En Toon en Maria maakten meteen bekend waar het geld aan op gaat. Eind november geven ze een feest voor alle zorgverleners, een ander deel gaat gaat naar het regelen van weekendopvang voor Richard en er komt een aparte rekening voor activiteiten van cliënten van de zorgboerderij.

Eind goed, al goed.

Meer over