Toon Hermans met Oudjaar op NPO 2

9 november 2016 15:53 | amusement | Door Televizier

Ter ere van de 100ste geboortedag van Toon Hermans zendt Avrotros op Oudjaarsdag het 100 jaar Toon Hermans Gala uit.

Het gala wordt half december opgenomen in het Amsterdamse theater Carré, waar Toon Hermans maar liefst 550 keer voor een uitverkochte zaal stond. Freek de Jonge, Wende, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen een hommage aan Toon Hermans. Cornald Maas presenteert.

Documentaire over Toon

Toon Hermans overleed in 2000, maar hij is nog lang niet vergeten. Avrotros zendt vanaf 15 december een documentairereeks uit waarin wekelijk een bekende Nederlandse cabaretier in het leven dukt van Toon Hermans. In een persoonlijk gesprek met presentator Cornald Maas vertellen Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Alex Klaasen, Martine Sandifort en Lenette van Dongen over hun fascinatie voor Toon. Zij nemen ieder een periode uit het leven van de markante theaterpersoonlijkheid onder de loep. 

Vergeten musicalliedjes

Op NPO Radio 5 besteedt de omroep eveneens aandacht aan Hermans. Zo zijn de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Meer over