Tooske Ragas niet geïnteresseerd in kijkcijfers

Presentatrice Tooske Ragas bekijkt nooit de kijkcijfers van een van haar programma's. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. “Nooit doe ik ‘s ochtends mijn telefoon aan om te zien wat de kijkcijfers waren. Mijn aandeel in het programma is dan al geweest, daar ben ik tevreden of minder tevreden over, dat is het." 

"Als de cijfers goed zijn, begint er rond half tien iemand opgewonden te sms’en", vervolgt Tooske. "Als ik niks hoor, weet ik dat de cijfers tegenvielen, haha." Beide situaties zijn de presentatrice door de jaren heen bekend geworden. 

Idols

Het eerste seizoen van Idols was het grootste televisiesucces voor Tooske. De finale tussen Jamai en Jim in 2003 trok meer dan vijf miljoen kijkers. Achteraf denk je: allemachtig, wat we tóen hebben meegemaakt! Te gek, hoor. Ik was hartstikke jong en ineens wist heel Nederland wie ik was. Dat was ook wel beangstigend.

 Zo Zijn We Niet Getrouwd

De andere kant van de medaille ontdekte de presentatrice met haar meest besproken EO-programma Zo Zijn We Niet Getrouwd. In dit programma, dat ze samen presenteerde met haar man Bastiaan. In Zo Zijn We Niet Getrouwd probeerde het duo relaties te redden.

Verschil maken

Kijkcijfertechnisch was het geen succes en we hebben ook veel kritiek gekregen, maar voor ons was het een ervaring. Het was de eerste keer waarbij ik een programma deed en dacht: we hebben echt een verschil gemaakt.

Reageren