Interview

Hé, Tooske zit ineens in Shownieuws!

15 februari 2021 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Zenuwen voor een live-uitzending van Shownieuws? Daar heeft Tooske Ragas geen last van. De presentatrice zit prima op haar plek achter de desk. ‘Sommige crime-onderwerpen vind ik fascinerend.’

Tekst: Dominique Hofman

Wat maakt Shownieuws zo leuk?
“Alles wat ik eerder gedaan heb, komt daarin allemaal samen. Ik ben live televisie gewend en heb ook programma’s gemaakt waarin ik twee teams in goede banen moest leiden, zoals Wie ben ik? Ik ben dan ook niet zenuwachtig voor een uitzending, ik houd juist van de spanning van live-tv. Zó heb je een verbinding met Amerika over de bestorming van het Capitool en vervolgens praat je over Martien Meiland. Die diversiteit aan onderwerpen vind ik ook heel leuk.”

Had je ooit de ambitie om het te presenteren?
“Ik heb er nooit over nagedacht. Maar één telefoontje van SBS 6 was genoeg om er eens over te praten. We bleken een goede match. Ik was ook blij dat ik weer aan het werk mocht. Vorig jaar ging zo veel niet door: ik zou een theatervoorstelling maken en 5 uur live presenteren met Daphne Bunskoek. Nu voel ik mijn hersenen weer kraken op plekken waar ze dat al lang niet meer gedaan hebben.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tooske Ragas Official (@tooskeragas)

Welk nieuws spreekt je het meest aan?
“De crime-onderwerpen. Laatst zat Marcel van de Ven aan tafel, een oud-undercoveragent. Dat hij in andere levens heeft geïnfiltreerd, vind ik fascinerend. Wat doet zo iemand dan? Wat vertelt hij op familiefeestjes? Ik heb de serie Undercover gezien, maar dan realiseer je je niet dat die gebaseerd is op het werkelijke leven.”

Na de uitzending ben je laat thuis. Heb je daar moeite mee?
“Ik kom om kwart voor 1 thuis en gelukkig laat mijn gezin me ’s ochtends wat langer doorslapen. Dan red ik het wel met zeven of acht uur slaap. We eten al om 5 uur, omdat ik een uur later vertrek en we zo nog een gezinsmoment hebben met elkaar. In het begin vonden mijn kinderen het te vroeg, maar nu zeggen ze: ‘Wat fijn, nu hebben we meer tijd om te chillen voordat we gaan slapen!’”

Zijn er nog andere programma’s in het vooruitzicht?
“Dat weet ik nog niet. Ik ben daar ook niet mee bezig. Ik had al een gelukkig leven, ook zonder Shownieuws, en hoef mezelf niet meer zo te bewijzen. Sowieso is het fijn om nu eerst te wennen aan drie of vier keer per week presenteren. Ik wil dit graag goed doen: meer leren, meedenken en de rest van het jaar aan het programma bouwen.”

Wat vinden je kinderen ervan dat hun ouders op televisie zijn?
“Zij worden daar niet warm of koud van. Het grappige is dat ze wel een heel beeld hebben bij andere bekende mensen. Die zouden een heel spannend leven hebben met vele miljoenen en witte villa’s. Maar voor de kinderen zijn wij gewoon papa en mama die ‘zeuren’ dat ze hun spullen moeten opruimen.”

Shownieuws | maandag – zondag | SBS 6 | 23.00 uur

Meer over