Lange wachtrijen...

Top 2000 Café meer in trek dan ooit

31 december 2018 09:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
Het is dringen geblazen bij het Top 2000 Café in Hilversum. Nog niet eerder was de tijdelijke kroeg waar de Top 2000 dj's draaien zo populair bij muziekliefhebbers.

Sinds 2010 biedt instituut Beeld en Geluid de mogelijkheid mee te kijken tijdens de Top 2000. Vorig jaar deden zo'n 31.000 mensen dit, maar volgens een woordvoerder van de instelling gaat dit record ruimschoots verbroken worden.

150 per keer

De kroeg biedt plaats aan 150 mensen, dat betekent dat er geregeld gewisseld moet worden om iedereen de kans te geven een drankje te doen, mee te deinen op de muziek en te zwaaien naar het thuisfront. Online waren de toegangskaarten in rap tempo uitverkocht en ook aan de deur blijken de tickets niet aan te slepen. 

Vakantietijd

Volgens de woordvoerder van Beeld en Geluid voldoet de Top 2000 aan een behoefte: "Het is vakantie. Mensen hebben zin het huis uit te gaan, ze komen met het hele gezin, van 0 tot 80 jaar, van baby tot oma. Op het terrein is ook een speciale tent, waar extra activiteiten zijn. DJ’s spelen bijvoorbeeld pubkwissen met het wachtende publiek."

Meer over